image_12


اداره ملی حفاظت محیط زیست یکی از مهم ترین نهاد های دولتی که در راستای تأمین زندگی مصئون حفظ میراث های طبیعی، جلوگیری از انقراض حیات وحش و سایر مسایل محیط زیستی شبانه روزی در مرکز و ولایات تلاش دارد تا نیازمندی های معیشتی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی را در کشور تأمین نماید و پیرامون موضوعات قوانین، مقرره ها، لوایح و پالیسی های مشخص را تدوین و بعد از طی مراحل به منصه اجرا قرار دهد و همچنان جهت آگاهی هموطنان پیرامون تمام ابعاد محیط زیستی برنامه های مشخص طرح نموده و آنرا جامه عمل می پوشاند.
ضمناً در منطقه و جهان با پیوستن کنوانسیون های دو جانبه محیط زیستی، و امضای پروتوکول های چندین جانبه سهم خویش را به سطح ملی، منطقوی و بین المللی ادا مینماید.

با درک مسئولیت ها و استعجالیت موضوعات محیط زیستی، اداره ملی حفاظت محیط زیست برای اولین بار در سال 1383 بنام ریاست مستقل محیط زیست در چوکات وزارت انرژی و آب و بعد در سال 1384 بنام اداره ملی حفاظت محیط زیست مسمی گردید که سپس به اساس ماده پانزدهم قانون اساسی در سال 1385 قانون محیط زیست تدوین و بعد از طی مراحل بحیث یک نهاد مسئول دولتی در امور محیط زیست با تشکیل 850 نفر مصروف فعالیت در مرکز و ولایات کشور می باشد که دارای یک ریاست عمومی سه معاونیت و {11}ریاست در مرکز و {34}ریاست در ولایات کشور عرضه خدمات مینماید. که دارای اهداف ذیل می باشد:
1. حفاظت صحت بشری، حیوانی و نباتی و بهبود وضع معیشت آنها.
2. تأمین عملکرد ایکولوژیکی و سیر تکامل آن.
3. تأمین منافع و نیازمندی های نسل فعلی و آینده مرتبط با محیط زیست.
4. حفظ میراث های طبیعی و فرهنگی.
5. تسهیل در امر بازسازی و رشد دوامدار اقتصادی ملی.

اداره ملی حفاظت محیط زیست به اساس قانون دارای وظایف و صلاحیت های ذیل می باشد.
1. حفظ تمامیت محیطی و بهبود استفاده دوامدار از آن.
2. حفاظت محیط زیست و احیای آن.
3. تأمین هماهنگی امور محیط زیستی به سطح محلی، ملی و بین المللی.
4. طرح و تطبیق برنامه ها و دساتیر محیطی به منظور توحید امور محیط زیست و شیوه های انکشاف دوامدار آن در سطح کشور.
5. فراهم ساختن خدمات مربوط به اداره محیط زیست در عرصه ارزیابی اثرات محیط زیستی، تنظیم کیفیت آب و هوا و زباله ها و کنترول آلودگی ها و اعطای جواز فعالیت های مربوطه.
6. تأمین ارتباطات و گسترش معلومات محیط زیستی عامه غرض فراهم ساختن آگاهی بهتر از مسایل محیط زیست.
7. تطبیق موافقت نامه های دو جانبه یا چندین جانبه محیط زیستی که افغانستان عضویت آنرا دارد به همکاری وزارت ها و ادارات ذیربط.
8. تطبیق کنوانسیون تجارت بین المللی حیوانات و نباتات رو به انقراض.
9. عقد موافقت نامه ها به منظور حفاظت و احیای محیط زیست به نمایندگی از حکومت طبق احکام قانون.
10. مساعد ساختن زمینه عقد موافقتنامه های دو جانبه یا چندین جانبه محیط زیستی، جمهوری اسلامی. افغانستان با سایر دول و مؤسسات بین المللی و تنظیم امور مربوط آن.
11. همکاری در مورد طرح و تطبیق برنامه ملی جهت نظارت محیط زیستی و استفاده مؤثر در زمینه از معلومات تهیه شده است.
12. ارایه گزارش حاوی معلومات در مورد کیفیت محیط زیست در هر دو سال در شهرها و در هر پنج سال در روستاها به مقام ریاست جمهوری.
13. تهیه گزارش مؤقت در هر دو سال در مورد وضع محیط زیست در کشور.
14. طرح برنامه عمل ملی حفاظت و احیای محیط زیست در خلال سه سال بعد از انفاذ این قانون به منظور اتخاذ اقدامات فوری در کوتاه مدت، متوسط المدت و طویل المدت و بررسی تأثیرات سوء آلودگی محیطی غرض جلوگیری، کاهش و یا از بین بردن آن با اشتراک و مشوره وزارت ها و ادارات ذیربط و تنظیم برنامه منسجم برای تطبیق فعالیت ها.
15. ترتیب، تکمیل و نشر دورانی گزارش شاخص های محیط زیست.
16. ترتیب و نشر گزارش سالانه شامل فعالیت های اداره ملی حفاظت محیط زیست توأم با احصائیه جواز نامه و اجازه نامه های صادر شده.
17. ارزیابی مؤثریت تطبیق احکام قانون محیط زیست و مقرره های مربوط به بهبود استفاده دوامدار به منظور حفاظت منابع طبیعی و احیای محیط زیست.
18. طرح و تطبیق برنامه های آموزشی در مورد مسایل محیط زیستی و ارتقاء ظرفیت های عامه در زمینه به همکاری وزارت ها و ادارات ذیربط.
19. هماهنگی و همکاری فعال با وزارت ها و ادارات ذیربط مرکزی در مورد موضوعات مربوط به استفاده دوامدار از منابع طبیعی، حفاظت و احیای محیط زیست.
20. مراقبت از تطبیق اهداف و احکام قانون محیط زیست.
21. انجام سایر وظایفی که از طرف کابینه جمهوی ا.ا و شورای وزیران محول میشود.

پرسونل و رهبری اداره ملی حفاظت محیط زیست از بدو تأسیس آن فعالیت های گسترده محیط زیستی داشته که از جمله فشرده دستاورد های شش ماه اول سال مالی 1397 به بخش های اساس تقسیم و طور ذیل ارایه میگردد.